Studie- og skolestart er over rigtig mange af landets unge mennesker. Hvor det i gamle dage betød investeringer i nyt penalhus, er det i dag en lidt anden sag. Alle skoler og uddannelser bruger computere, så det er overordentligt svært at komme igennem uden en PC eller Mac.

Det kan være ganske dyrt at købe en computer, uanset om du vælger nye eller brugte modeller. Sofinans ser på dine muligheder for at skaffe finansiering af computer. 

Du kan låne til computeren på nettet

Til et større lån vil banken være det oplagte sted at ansøge, men når der ikke drejer sig om mere end nogle tusinde kroner, findes der nemmere alternativer. Hos rigtig mange lånefirmaer kan du ansøge på nettet uden de store problemer.

Det eneste, det kræver, er at du ikke er medlem af RKI, er rundet en bestemt alder og har NemID. Ellers skal du bare vælge, hvilket beløb du har brug for at låne, og hvor lang tid du skal bruge til at betale pengene tilbage.

Køb på afbetaling

Det naturlige alternativ til lån online er at købe computeren på afbetaling. Her skal du bare være opmærksom på om der påløber renter og gebyrer. Det gør der nemlig i mange tilfælde, så du bør betragte afbetalingsløsningen lidt som et almindeligt lån.

Hvis du vil være grundig, kan du sammenligne omkostninger ved at låne penge online kontra de ekstra omkostninger afbetalingen giver.

Vælger du at søge online, bør du generelt være opmærksom på forholdet mellem lånebeløb og din indkomst. Jo mere du vil låne, desto større krav stilles der til din indtægt. Men lige i dette tilfælde, vil et småbeløb kunne lånes af langt de fleste.

Fordele ved at købe brugt

Nu du har brug for ekstra penge, er det nærliggende at overveje brugtkøb. Den helt åbenlyse fordel ved at købe en brugt computer er selvfølgelig at prisen ikke er nær så høj, som hvis du investerede i en splinterny model. Så hvis din søn eller datter gerne vil have en Macbook, kan du spare mange penge ved at købe den brugt.

Der er selvfølgelig også et miljømæssigt aspekt i det. Når du køber brugt, skal der ikke produceres flere produkter, hvilket leder til minde forurening, fordi der ikke skal brændes plastic, laves chips eller fragtes udstyr jorden rundt.

Hvor finder jeg brugte computere online?

Der findes rigtig mange hjemmesider, der sælger brugt, men for nylig er der faktisk også opstået en kæde i Danmark, hvor du, udover at kunne se produkterne på deres hjemmeside, også kan tage hen til en egentlig forretning og kigge efter din næste PC eller Mac.

  • PCservicecenter.dk

PC Servicecenter har primært butikker i København, men for nylig har de også åbnet én i Aarhus. De er egentlig en reparationsforretning, men du kan også finde et pænt udvalg af bruge computere både på deres hjemmeside og i selve butikkerne.

  • DBA.dk

DBA har alting brugt, så du kan helt sikkert også gøre et fint køb her. Vær dog opmærksom på, at det er private, der sælger deres gamle produkter, så pas på med at købe noget, der er i stykker.

  • Brugtecomputere.dk

Brugtecomputere.dk specialiserer sig i lige netop det og har derfor et af Danmarks største udvalg. De kører endda med 12 måneders garanti, 14 dages fuld returret og 24 måneders reklamationsret, som du ville få på en helt ny computer.