Studie- og skolestart er over rigtig mange af landets unge mennesker. Hvor det i gamle dage betød investeringer i nyt penalhus, er det i dag en lidt anden sag. Alle skoler og uddannelser bruger computere, så det er overordentligt svært at komme igennem uden en PC eller Mac.

Det kan være ganske dyrt at købe en computer, uanset om du vælger nye eller brugte modeller. SO Finans ser på dine muligheder for at skaffe finansiering af computer. 

Lån til computer online

Ansøg gratis og uforpligtende online. Det er nemt at ansøge og ingen spørger til formålet.

 

De forskellige finansieringsmuligheder

Der er forskellige finansieringsmuligheder, når du skal låne penge til ny eller brugt computer. Overordnet set er der disse tre muligheder, medmindre du vælger at spare op:

  • Lånefirmaer på nettet
  • Banken
  • Elektronikforhandleren

Den sidste mulighed – elektronikforhandleren – er gældende hos de fleste store kæder, der tilbyder køb på afbetaling. Vi vil nu kort gennemgå fordele/ulemper, samt dine muligheder hos hver enkel.

Lånefirmaer på nettet

Lånefirmaerne online er den nemmeste og hurtigste løsning. Her kan du søge om alt fra 500 til 500.000 kroner, alt efter hvad du behøver. Flere udbydere tilbyder lån op til 10.000 kroner og hvor de fleste kan blive godkendt.

Særligt efter det nye omkostningsloft og ÅOP-loft på 25% er det blevet mere prisvenligt og attraktivt at søge de mindre pengebeløb online. Online firmaerne er en enkel, hurtig og fleksibelt løsning.

Banken

Banken er ofte den billigste mulighed, når du skal låne penge, men netop med små pengebeløb, kan det være svært at blive godkendt. I tilfældet med en ny computer, der ofte koster fra 5-10.000 kroner, vil de fleste banker altså forholde sig skeptiske.

Så selv med en sund privatøkonomi er det ikke sikkert, de bare siger JA. Omvendt har de fleste danskere en kredit der kan trækkes på i dette tilfælde, men planlægger du det, så snak med banken først. Så de er informeret om årsagen til overtrækket.

Elektronikforhandleren

Elektronikforhandleren er den sidste mulighed, men vær opmærksom på hvilke renter og gebyrer der følger med. At betale på afbetaling kan lyde billigt og smart, men kan ende med at blive dyrt hos flere udbydere.

Så vær særlig opmærksom på ordningens ÅOP og gebyrer, så du kan sammenholde det med tilbuddene fra banken og låneudbyderne online.

Køb på afbetaling

Det naturlige alternativ til lån, er at købe computeren på afbetaling. Her skal du bare være opmærksom på om der påløber renter og gebyrer. Det gør der nemlig i mange tilfælde, så du bør betragte afbetalingsløsningen lidt som et almindeligt lån.

Hvis du vil være grundig, kan du sammenligne omkostninger ved at låne penge online kontra de ekstra omkostninger afbetalingen giver.

Vælger du at søge online, bør du generelt være opmærksom på forholdet mellem lånebeløb og din indkomst. Jo mere du vil låne, desto større krav stilles der til din indtægt. Men lige i dette tilfælde, vil et småbeløb kunne lånes af langt de fleste.

Vejen til den laveste pris

Som vi var inde på i starten, er det ikke kun lånet der bør få særlig opmærksomhed. Det gælder ligeledes om at finde markedets bedste pris og få mest for pengene. Den nemmeste metode til dette, er ved at bruge portaler og sammenligningssider.

Lige inden for computer og elektronik er www.edbpriser.dk helt klart den største og mest udbredte. De har tilmed en smart feature, hvor du kan vælge dine krav til computeren og sortere i deres udvalg.

Det gør det nemt at finde alle markedets billigste modeller, der stadig opfylder dine konkrete behov.

Til et større lån vil banken være det oplagte sted at ansøge, men når der ikke drejer sig om mere end nogle tusinde kroner, findes der nemmere alternativer. Hos rigtig mange lånefirmaer kan du ansøge på nettet uden de store problemer.

Det eneste, det kræver, er at du ikke er medlem af RKI, er rundet en bestemt alder og har NemID. Ellers skal du bare vælge, hvilket beløb du har brug for at låne, og hvor lang tid du skal bruge til at betale pengene tilbage.

Fordele ved at købe brugt

Nu du har brug for ekstra penge, er det nærliggende at overveje brugtkøb. Den helt åbenlyse fordel ved at købe en brugt computer er selvfølgelig at prisen ikke er nær så høj, som hvis du investerede i en splinterny model. Så hvis din søn eller datter gerne vil have en Macbook, kan du spare mange penge ved at købe den brugt.

Der er selvfølgelig også et miljømæssigt aspekt i det. Når du køber brugt, skal der ikke produceres flere produkter, hvilket leder til minde forurening, fordi der ikke skal brændes plastic, laves chips eller fragtes udstyr jorden rundt.

Hvor finder jeg brugte computere online?

Der findes rigtig mange hjemmesider, der sælger brugt, men for nylig er der faktisk også opstået en kæde i Danmark, hvor du, udover at kunne se produkterne på deres hjemmeside, også kan tage hen til en egentlig forretning og kigge efter din næste PC eller Mac.

  • PCservicecenter.dk

PC Servicecenter har primært butikker i København, men for nylig har de også åbnet én i Aarhus. De er egentlig en reparationsforretning, men du kan også finde et pænt udvalg af bruge computere både på deres hjemmeside og i selve butikkerne.

  • DBA.dk

DBA har alting brugt, så du kan helt sikkert også gøre et fint køb her. Vær dog opmærksom på, at det er private, der sælger deres gamle produkter, så pas på med at købe noget, der er i stykker.

  • Brugtecomputere.dk

Brugtecomputere.dk specialiserer sig i lige netop det og har derfor et af Danmarks største udvalg. De kører endda med 12 måneders garanti, 14 dages fuld returret og 24 måneders reklamationsret, som du ville få på en helt ny computer.