Vi får hvert år mange muligheder for at ændre vores forskudsopgørelser, så alle oplysninger stemmer. Det udmunder i en årsopgørelse, der kan give et overblik over din økonomi, for det indeværende år.

Men det er ikke alle der vil have, at andre skal se denne årsopgørelse. Har du en særligt grund til, at du foretrækker at søge lån uden fremvisning af årsopgørelse? SO Finans giver dig et indblik i mulighederne.

At låne uden årsopgørelse

Er det en god ide?

Det er fordele og ulemper ved alle ting her i livet. Det er der selvfølgelig også ved forskellige lån. Hvis du har læst meget George Orwell og holder private oplysninger helt ind til kroppen, så ingen andre får dem at se, vil du sikkert ikke være meget for at opgive din årsopgørelse til mange forskellige udbydere.

Det er heller ikke et krav ved alle lån. Du kan sagtens tage et mindre forbrugslån, hvor du ikke skal levere nogen former for dokumentation. Du skal selvfølgelig bekræfte din identitet, men det kan du hurtigt gøre med dit NemID. NemID der er blevet rigtig udbredt i Danmark de seneste år, med baggrund i dets mange fordele.

Udover at du skal fremsende CPR nummer og bekræfte med NemID, kræves der ikke nødvendigvis papirer, selvom det nogle gange kan være en fordel at vise.

Du skal være bevidst om, at fremsendelse af årsopgørelse og lønsedler, vil være et krav flere steder, og kun vil styrke dine lånemuligheder. At holde dem for dig selv, vil give långivere en ubekendt faktor, en risiko, der med stor sandsynlighed vil resultere i en højere rente. Det kan derfor ikke anbefales, medmindre du har en særlig årsag.

Selvom du kan søge mindre beløb i visse online banker, bør du fortsat overveje at fremvise dokumentation, som årsopgørelse og de tre seneste lønsedler. Det vil give dig et bedre udgangspunkt for at opnå en god rente.

Du har mange muligheder for at låne penge online, hvor de billigste banker har renter der starter fra 2,95% ifølge din-pris.dk. Det giver dig en unik mulighed for at opnå en fair rente, men det kræver du har en sund økonomi og fremviser årsopgørelse mv. Gør du ikke det, skal du forvente renteniveauer på et helt andet niveau og så er spørgsmålet, om det er værd at låne pengene.

Du bør fremvise årsopgørelse ved større lån

Udbyderne vil gerne have dokumentation, hvis du skal have lave renter og billige lån, fordi de ved at kigge på din årsopgørelse og andre økonomiske dokumenter kan vurdere, om du har en økonomi til at afdrage måned efter måned. Derved kan de føle sig mere sikre ved dig som kunde.

Derfor er det også altid en god idé at fremlægge dokumenter som din årsopgørelse, hvis du vil tage et større lån. Ved et større pengebeløb kan en høj rente nemlig skade dig mere, da det beløb, du skal betale tilbage vil vokse sammen med lånebeløbets størrelse. Du kan nemt hente den seneste opgørelse ned via tastselv.skat.dk, så det bør være let at få fat i den.

Generelt er det en god idé at fremlægge dokumentation, når du tager et lån, fordi det skaber en tillid hos udbyderen, som helt sikkert kan hjælpe dig til at få en bedre låneaftale i stand. Dokumentation er ikke kun din årsopgørelse, men kan også være dine lønsedler eller oversigt over din opsparing.