Vi har meget fokus på lånebeløb og begreber på Sofinans.dk, men hvilket forbrugslån er bedst? Det er spørgsmålet som de fleste danskere stiller sig selv.

SU-lån, banklån, boliglån eller onlinelån. Termerne er mange og der er rigtige mange forskellige typer i dagens Danmark. Vi stiller skarpt på forbrugslån og hvilket der er bedst. Se hvem du bør overveje.

Guide til at finde det bedste forbrugslån

Det er altid ekstremt vanskeligt at sige, hvilket der er det bedste forbrugslån online. Dels fordi renten vil variere fra kunde til kunde, for ikke at nævne dine individuelle præferencer.

Når du skal finde det bedste forbrugslån, er du nødt til at søge flere steder, får du får flere lånetilbud på hånden. Derfra er det blot at vælge tilbuddet med den laveste ÅOP.

Bemærk at dit valg af pengebeløb vil have en indflydelse på, hvem der er den bedste løsning for dig. Særligt fordi at finansieringsselskabernes lånegrænser er forskellige. Så om du vil låne 6000 eller låne 40000 har en væsentlig indflydelse på dine muligheder og hvem du bør vælge.

Lånetypernes forskellige roller

Der er ikke bare en lånetype som er bedst til alt, en som er næstbedst og så videre. SU-lån kan være bedst til de studerende, som ønsker at have lidt ekstra at rutte med i hverdagen, mens online finansiering kan være bedst for dem, som har brug for hurtige penge og en fleksibel tilbagebetalingsordning.

Banklånene er som regel den universelt bedste løsning, men alligevel ikke altid. Og selvom banken er det bedste alternativ også i dit tilfælde, så kan det være rigtig svært at få godkendt et forbrugslån der. Uanset hvad, så er der er nogle overordnede ting, som man skal have i mente, når man er på udkig efter de bedste finansieringsløsninger.

Gå efter den laveste ÅOP

Det kan godt være, at långiver A giver en lavere månedlig rente end udbyder B. Men hvis virksomheden samtidig har krav om højere månedlig ydelse eller andet, så kan du godt ende med alligevel at betale mere hos virksomhed A end hos virksomhed B.

Det som er vigtigt at se på, er, ÅOP. Den årlige rente. Efter hver måned er beløbet som skal tilskrives renter forskelligt, og ÅOP giver dig det mest realistiske syn hvad du rent faktisk skal betale tilbage. Den som har lavest mulig ÅOP er den du skal vælge i udgangspunktet.

Vær sikker på du kan betale ydelsen

Det er meget vigtigt, at du har mulighed for at betale den valgte ydelse af. Det kan godt være smart at have en høj ydelse, for så bliver løbetiden kortere, og når løbetiden bliver kortere så betaler man også mindre i renter i sidste ende.

Men det er en klassisk fejl at vælge en alt for høj ydelse. En ydelse som er højere end ens betalingsevne tillader. Det gør så, at man måske ikke lige får betalt den ene måned. Så kommer der en rykker på. Og en til, så du pludselig sidder i inkasso og det hele ramler.

Det er selvfølgelig et skrækscenarie, men ikke desto mindre realistisk, hvorfor det er rigtig, rigtig essentielt at man fastsætter en fornuftig ydelse fra start af.

Opsummerende kan vi sige at det bedste forbrugslån, er det der matcher dine behov og økonomiske forhold. Vel og mærke det med den laveste åop, men med en ydelse du kan betale.