Privatlån er en udbredt lånetype i Danmark og det er egentlig blot en betegnelse for at du som privatperson optager lån. I princippet vil både kvik- og forbrugslån være et privatlån, da de alle typisk laves af private forbrugere.

Lånemarkedet i Danmark er inde i en periode med historisk lave renter, hvilket giver gode forhold for særligt boligejere og boligkøbere, da du kan skaffe finansiering til lave renter og omkostninger. Online markedet er ligeledes mere prisvenligt end længe. Vi ser på online privatlån i Danmark.

Online privatlån (2021)

Det danske online lånemarked har været inde i en rivende udvikling, over de seneste 10 år, hvor meget er blevet smartere, nemmere og billigere for dig som forbruger. Det betyder at du faktisk kan søge privatlån online, hvor du kan opnå en fair rente, der kan konkurrere med det dit eget pengeinstitut kan tilbyde. Du kan søge op til 500.000 kr. så online bankerne er blevet et stærkt alternativ, for den danske forbruger.

Særligt efter der er blevet indført et ÅOP -og omkostningsloft på 25%, hvilket sikrer at kreditomkostningerne bliver holdt på et fornuftigt niveau.

Det er ikke længere sikkert, at din egen bank altid vil være den billigste løsning for dig. Der er kommet mange gode online banker på markedet, mens de eksisterende også kan tilbyde dig fornuftige renteniveauer. I hvert fald hvis du har en sund privatøkonomi.

Norske Bank Norwegian, spanske Santander, svenske Ikano Bank og danske Basisbank og Resurs Bank, er fem gode eksempler på ovenstående. Alle med danske afdelinger, som du trygt kan benytte, hvis du vil optage privatlån online.

For overblik over dine muligheder, kan du sammenligne og se mere om privatlån via vores tjeneste.

Sådan har det bestemt ikke været tidligere, hvor udvalget af udbydere var væsentlig mindre og hvor der ikke var samme pres på renten. Det er der pt. hvor de lave renteniveauer der reelt dikteres af den Europæiske Nationalbank gør, at udbyderne har mulighed for at tilbyde dig en lavere rente.

Låneansøgningen er enkel og ligetil

Der er ingen tvivl om at der ligeledes er sket meget med ansøgningsprocessen over det seneste årti. NemID er blevet fuldt integreret hos nærmest samtlige udbydere. De fleste har gjort en stor indsats for at gøre alle deres platforme brugervenlige på forskellige enheder (mobil, tablet og computer).

Det betyder at ansøgningen efterhånden kan gennemføres på blot 5 minutter, hvis du har alle oplysninger klar. Det kan indebærer de tre seneste lønsedler og årsopgørelse, alt efter hvor du ansøger.

For mere information og for at komme i gang med at søge privatlån, kan du med fordel besøge Laaneansoegning.dk. Her kan du samtidig se de forskellige steps og hvor ligetil det er at gennemføre.

Alt i alt har det sjældent være mere attraktivt at låne penge som forbruger, uanset om det er til boligkøb, omlægning eller forbrug. Det er klart at renten vil være forskellig, men sammenlignet med niveauet for 5-10 år siden, er det helt sikkert mere fordelagtigt nu.

Der er dog fortsat al mulig grund til at være velovervejet og gøre sit forarbejde grundigt. Det sikrer dig generelt den billigste løsning og bør gøre du undgår forhastede beslutninger.