Lån penge til båd

Har du brug for lån til en båd? Her kan du blive klogere på dine lånemuligheder online og sammenligne udbyderne.

Uanset om du vil låne til sejlbåd eller motorbåd, er det en større investering, hvorfor vi fremviser mange af de låneudbydere, hvor du kan søge op til 500.000 kr. Alt efter din økonomi, har du mulighed for at få en fornuftig rente.

Ansøg helt gratis og uforpligtende. På den måde finder du ud af, præcis hvilken rente og ÅOP udbyderne kan tilbyde, inden du beslutter dig.

 

Når du skal låne penge, er det altid vigtigt at gøre det velovervejet og have blik for alle muligheder. Det gælder uanset om formålet er en ny bil, ny båd eller en brugt sejlbåd.

Det er klart at lånefirmaerne online bestemt ikke er din eneste mulighed. Du bør ligeledes snakke med din egen bank og bådforhandleren. Men med tanke på det er gratis og uforpligtende at ansøge hos firmaerne ovenfor, er der ingen grund til ikke at ansøge hos dem.

Det vil i hvert fald gøre dig klogere og stille dig bedre, når du skal snakke med bank eller bådforhandler. Vi anbefaler du ansøger 2-3 steder, så du styrker dine chancer for at modtage et billigt lånetilbud.

Hvor finder jeg det bedste lån til båd?

Der er al mulig grund til at gå efter den billigste finansiering. Der kan være mange penge at spare, omkostninger til forskel fra de forskellige tilbud og långivere. Det er derfor mindst lige så vigtigt, at du får valgt den bedste finansiering, som den rigtige sejlbådstype.

Det er to store beslutninger, der bør tænkes grundigt igennem, inden du tager et endegyldigt valg. Særligt lånet gør du klogt i at undersøge til bunds, så du får afstemt dine behov og afdækket dine forskellige muligheder. Du har overordnet set tre forskellige veje at gå, men disse långivere repræsenterer ret forskellige løsninger.

Kan du overtale banken vil de typisk være billigst, men det behøver ikke være den bedste løsning. Specielt ikke hvis du ikke ønsker der stilles sikkerhed eller tinglyses pant i dine forskellige ejendomme. I dette tilfælde, vil du have mere held med at søge online eller hos forhandleren. På nettet kan du finde lave renter flere steder og så kan du indhente tilbud helt uforpligtende, så det vil være en god idé. Vælger du at låne penge til båd online, vil det altid ske uden du skal stille sikkerhed.

Dette kan du supplere med at spørge forhandleren om, hvad de kan hjælpe dig med. Her vil du bare typisk være overladt til én forhandler; stedet hvor du vil købe sejlbåden. Men kan de hjælpe dig, er det værd at vide hvilke omkostninger og ÅOP de kan tilbyde.

Opsummerende kan det siges at du bør afsøge flere valgmuligheder. Er du villig til at stille sikkerhed, bør banken være dit førstevalg. Ønsker du finansiering uden sikkerhed, vil du muligvis have større held med online bankerne.

Har du brug for mere information og hjælp til at finde den bedste løsning? Se mere om lån til sejlbåd hos Dansail.

Skal jeg lægge en udbetaling til sejlbåden?

SejlbådDet næste centrale spørgsmål er om du skal lægge en udbetaling til sejlbåden. Vælger du fx. at købe en model til 250.000 kr. er det bestemt ikke utænkeligt at du skal lægge et kontant beløb upfront. Præcis hvad vil være op til den enkelte långiver. Ved boligkøb er det lovpligtigt at indbetale 5 % af købsværdien, mens du i dette scenarie nok skal forvente mindst at kunne lægge en udbetaling på 10-20 % af købsværdien. Det afhænger meget af hvilken finansieringsløsning du vælger.

Vælger du banken vil de muligvis kunne finansiere 60-80 % af prisen, hvorefter du selv skal finde de resterende procenter (penge). Det kan enten være du har dem på kontoen eller må søge et forbrugslån online. Du skal ikke forvente at banken vil finansiere det hele, uden du selv er i stand til at lægge en udbetaling.

Vælger du online, vil du skulle låne det pengebeløb du mangler, fratrukket det du selv har på kontoen. Så hvis sejlbåden koster 250.000 og du selv har 50.000 stående, må du søge om de resterende 200.000 kr. Det samme vil være tilfældet hvis du vælger forhandleren. Online kan du i højere grad forvente at få finansieret det hele, da der ikke er faste krav om en udbetaling, mens forhandlerne nok vil foretrække en udbetaling på X procent af købsværdien.

I alle tilfælde vil bådforhandleren skulle have alle pengene upfront, hvor din egen saldo på kontoen, er med til at påvirke hvor mange penge du mangler. Det skal dog nævnes at hvis du søger finansiering via bådfirmaet, vil de ikke få alle penge med det samme, men de vil så have penge til gode, i form af lånet. Så det er bare et spørgsmål om, hvor vidt du afdrager til banken, online udbyderne eller forhandleren.

I sidste ende er det mere eller mindre det samme, så dit fokus bør være på at finde den bedste og billigste løsning.

Søger du ny eller brugt sejlbåd?

Ét er at låne penge til ny eller brugt sejlbåd, noget andet er et beslutte hvilken model man foretrækker. Hvis du allerede leder efter finansiering af din sejlbåd, har du sikkert besluttet dig for hvilken model du foretrækker. I bådbranchen er det meget normalt og udbredt at handle brugt. Prisen på nye både er rigtig høj og de vil hurtigt falde i værdi. Du undgår selv at tage dette tab, ved at lave brugtkøb.

Sofinans.dk ønsker hverken at tale for eller imod de to muligheder, men hvis du gerne vil lave et lån til sejlbåd, er dine muligheder klart bedst jo mindre du vil låne. Hvilket i sidste ende favoriserer de brugte både. Det er bare afgørende du selv har viden og erfaring nok til, at sortere de gode fra de dårlige. For du kan lave rigtig godt brugtkøb, men ligeledes brænde nallerne noget så gevaldigt.

Der findes rigtig mange udbydere af brugte sejlbåde på markedet og Dansk Sejl & Motor er en af de førende og med det største udvalg. Et godt sted at starte, hvis du stadig er i tvivl om hvad du skal vælge. Du kan altid prøve at indhente hjælp og professionelle råd om hvad du bør tjekke efter, hvis du vælger at gå brugtvejen.