Skal du i gang med en større ombygning eller udbygning i hjemmet? Så skal du have pengepungen i orden, hvis du skal kunne finansiere det af egen lomme. For mange danskere vil det være påkrævet med et lån og Sofinans ser derfor nærmere på dine muligheder.

Der er nemlig flere muligheder for at skaffe finansiering, med banken og online lånefirmaer som de to mest nærliggende. Læs meget mere om lån til ombygning eller udbygning her. 

 

Hvad er dit pengebehov?

Det første du skal have klarlagt, er hvor mange penge du behøver. Det gør nemlig en stor forskel om det er 40.000 eller 150.000 kroner. Specielt for dine lånemuligheder på nettet. I banken er det din privatøkonomi der definerer beløbsgrænsen, mens online udbyderne har faste lånebeløb.

Hos den største kan du søge om lån op til 350.000 kroner, så de er helt sikkert et godt alternativ til banken. De fleste udbydere ligger i intervallet fra 40.000 til 350.000 kroner.

Når du har fastlagt dit pengebehov, anbefaler vi du gør følgende:

  • Gå til vores låneoversigt og søg hos dem, der tilbyder rette beløb. Specielt Santander Bank, da de er billige.
  • Ring til din bankrådgiver og hør om det er realistisk at låne penge hos dem.

Hvofor anbefaler vi dig, at du forhører dig begge steder? Mange banker vil sandsynligvis sige nej og online ansøgninger vil gøre, at du allerede har alternativer på hånden.

Dertil kommer at visse udbydere kan tilbyde dig attraktive renter på nettet, så det er ikke altid givet, at banken er den billigste mulighed. Lån til udbygning eller ombygning af hus er vil ofte være relativ store, så du bør gør dit forarbejde grundigt. Det vil sikre dig de laveste omkostninger.

 

Ombygning af hus eller andelsbolig

I forbindelse med ombygning  af dit hus eller andelsbolig, er det vigtigt at få fastlagt typen. Ønsker du at fjerne en væg og skabe mere plads, skal der indrettes fra bunden eller vil du energirenovere boligen.

Der findes nemlig tilskudsordninger på markedet ved ombygninger, der er værd at kende til. Energioptimering kan give væsentlig tilskud, der kan give dig flere muligheder eller gør dit byggeprojekt mere interessant.

Der er mange former for udbygninger, der kan gøre boligen bedre eller mere værd. Det kan være I ønsker en garage eller et nyt værelse, til Jeres barn. Mulighederne er mange og det behøver ikke altid blive så dyrt.

Få tilskud til energirenovering

Der findes forskellige muligheder for tilskud ved energirenovering og det afhænger meget af hvordan din ombygning bliver gennemført. Ofte vil energioptimeringen fungerer som en del af din ombygning. Hvorved du slår to fluer med ét smæk.

Det er i hvert fald sjældent man gennemfører en ombygning eller udbygning, med formålet om at energirenovere. Det vil ofte ske i forlængelse af hinanden, men med flere forskellige formål.

Tilskudsreglerne kan til tider være svære at gennemskue, men vi vil anbefale dig at sætte dig ind i mulighederne. Det kan jo være du kan få et tilskud på 4-5.000 til dit projekt.

 

3 gode byggeråd

Vi slutter af med at give dig 3 gode byggeråd, for uanset om du skal i gang med en udbygning eller ombygning, er det afgørende processen bliver grebet an på korrekt vis. Det kan vores 3 råd bidrage til:

1. Få beskrevet byggeprojektet grundigt og indhent flere tilbud.

2. Tjek firmaets erfaring og omdømme, inden du udvælger en til opgaven.

3. Få det økonomiske på plads, inden byggeprojektet startes.