Har du brug for et lån til nyt gasfyr eller pillefyr? Så er du kommet til den rigtige side. Vi vil nemlig guide dig igennem dine valgmuligheder og hvad du bør være særlig opmærksom på.

Når du vælger at udskifte eller omlægge opvarmningsformen i hjemmet, er det afgørende du får valgt den rigtige løsning. Så udover at se nærmere på dine muligheder for lån til pillefyr eller gasfyr, får du et indblik i deres priser, forskelligheder og tilbagebetalingstider.

Hvor meget har du brug for at låne?

Det første du skal gøre i finansieringsprocessen er, at finde ud af hvor meget du har brug for at låne. Det afhænger selvsagt af, hvilken af de tre opvarmningsformer du vælger.

Dit regnestykke bør altid se ud som følgende: Prisen på nyt fyr = Beløb på kontoen + lån

Med andre ord skal du kende til de samlede omkostninger ved fyret, for at kunne vurdere dit eksakte pengebehov. På nettet har du gode muligheder for at låne beløb på 40.000 kroner, som kan finansiere det meste.

Banken kan ligeledes hjælpe dig, hvis du kan overbevise dem om investeringen og dit pengebehov. Men det kræver en sund økonomi og det er ikke unormalt at blive afvist her.

Vælg den rigtige løbetid

Om dit behov er 20.000 eller 50.000 kroner er forskelligt fra person til person. Det vigtige er bare, at du får valgt den helt rigtige løbetid på lånet.

Lad os tage et eksempel, hvor du har brug for 40.000 kroner. Her er det vigtigt at du vælger en låneperiode, der gør dig i stand til at betale de månedlige ydelser.

Du skal derfor have 100 % styr på dit rådighedsbeløb. Er det på 1.000 eller 2.500 kroner om måneden? En god huskeregel er følgende:

Dit rådighedsbeløb må aldrig være lavere end lånets månedlige ydelse!

Det er derfor rådighedsbeløbet er så afgørende i lånemæssige sammenhænge. For jo flere penge du kan betale tilbage hver måned, desto kortere tid har du behov for at have lånet.

 

Priser på gasfyr og pillefyr

Fyr til opvarmningVi har allerede været kort inde på omkostningerne ved at udskifte til nyt gas- eller pillefyr. Den præcise pris kan aldrig fastlægges, men du bør forvente omkostninger i følgende prisniveau:

  • Gasfyr: 30.000 – 50.000 kroner
  • Pillefyr: 35.000 – 60.000 kroner

Det er altså ikke fordi der er store forskelle på hvad du bør vælge, ud fra et prismæssigt synspunkt.

Det bør være mere afhængigt af deres forskelligheder, fordele og forventede afkast.

 

Sammenligning af tilbagebetalingstid og egenskaber

Når du køber et nyt gasfyr eller træpillefyr er det vigtigt at se det som en investering. En investering der i løbet af få år vil give et godt afkast, i form af lavere varmeregninger.

Hvem har så de korteste tilbagebetalingstider og bedste egenskaber? Sofinans har holdt de forskellige løsninger op imod hinanden. Her er en række af de vigtigste statements og konklusioner:

  • Gasfyr og pillefyr er en langt bedre investering, med kortest tilbagebetalingstid.
  • Gasfyr er kendt for at have den bedste ROI (return on investment).
  • Pillefyr er kendt for at kunne nedsætte dit CO2-forbrug mest.
  • Oliefyret er på vej ud, men i visse boliger er der ikke andre muligheder.
  • Oliefyret er let at installere og stiller mindre krav til husets isolering.

Oliefyret er dyrt og på vej ud – primært for dig uden andre muligheder. Pillefyr og gasfyr er billige, nemme og miljøvenlige løsninger.

Som du nok kan fornemme, vil Sofinans.dk klart anbefale dig at investere i gasfyret eller træpillefyret. Det vil være det klart bedste valg, hvis du har muligheden.