Vil du gerne låne penge til kolonihavehus? Det kan være rigtig hyggeligt at have en kolonihave, men priserne kan svinge rigtig meget. Det samme vil være gældende for dit pengebehov.
Vi ser nærmere på dine muligheder for at finde finansiering af kolonihavehus online, såfremt banken ikke er en mulighed. Der er hjælp og lån at hente hos flere firmaer på nettet.
Finansiering af kolonihave
Når du skal have finansieret dit kolonihavehus uden om banken, er du overladt til to muligheder:
- Søg hos lånefirmaer online
- Søg boliglån hos Udenombanken
De to løsninger er forskellige, men bør ikke udelukke hinanden. Ved lånefirmaerne online, kan du søge op til 500.000 kroner og det kan være nok i visse tilfælde.
Flere af firmaerne har renter der starter lavt, så det er muligt at opnå en fordelagtig rente. Hvad DU får tilbudt, kan du først vide efter du har ansøgt. Det kan du nemt og gratis gøre via vores oversigter.
Ved Udenombanken er fokus udelukkende på boliglån og finansiering af boligkøb, sommerhuse, kolonihaver og lignende. Her bør du uden tvivl udfylde en ansøgning.
Udenombanken er et smart koncept, hvor du kan søge op til 2 millioner kroner og låne pengene uden om egen bank. Et perfekt alternativ, hvis din bankrådgiver har vendt tommelfingeren nedad. Det er som altid gratis og uforpligtende at ansøge hos dem.
Hvad du vælger er op til dig og dine behov, men ved at udfylde flere ansøgninger, har du bedre kort på hånden. Bedre chance for at finde den billigste løsning.
Værd at vide
I dette afsnit ser på de helt centrale elementer, du bør vide om kolonihavehuse generelt.
Hvad er et kolonihavehus?
Definitionen på et kolonihavehus er følgende:
“Et havelod i et kolonihaveområde – der omfatter mindst 5 havelodder.”
De var oprindeligt boliger, der kunne anvendes til at dyrke og nyde naturen. Senere er det blevet normalt, at bygge større huse, så det ligeledes er muligt at overnatte i dem.
Deres forhistorie går helt tilbage til 1814, hvor den første kolonihave blev startet i Sønderjylland. Senere kom der en bevægelse i 1884 og der menes nu at være over 60.000 kolonihaver i Danmark.
Hvad koster et kolonihavehus?
Der er mange faktorer der påvirker prisen på et kolonihavehus, ligesom man bør skelne mellem købsprisen og prisen for den efterfølgende leje.
Købspriserne kan være på alt fra 30.000 – 1.500.000 kroner. Der er et enormt udsving, men i det interval ligger størstedelen.
Lejepriserne vil ligeledes svinge, men vil generelt ligge på 500 til 10.000 kroner om året.
Her bør du vide, at der er forskel på at leje jorden af kommunen/staten, eller om den ejes af andelshaverforeningen.
Vi håber du er blevet klogere på finansieringsmulighederne online og det prisniveau du skal forvente. Du kan finde mere information, regler mv. på Kolonihaveforbundet.dk.