Der findes naturligvis fordele og ulemper ved online lån, ligesom der gør det ved alle andre låntyper. Men hvordan adskiller de online lån sig egentlig fra eksempelvis banklån?

Vi ser på forskellene og hjælper dig med at se både fordelene og ulemperne ved at vælge et online forbrugslån.

Er det fordelagtige lån?

Et forbrugslån har en række fordele, som gør, at det faktisk er en rigtig smart låntype for mange mennesker. Skal man nævne nogle af de største fordele, så er det, at det er enormt fleksibelt og giver dig en kæmpe frihed som forbruger. Det er nemlig sådan, at du kan låne til lige nøjagtig det, du vil.

På intet tidspunkt i processen skal du oplyse om formålet, så du vælger altså helt selv, om de skal bruges på en rejse, nye møbler, boligkøb, elektronik, julegaver eller noget helt andet. Her adskiller det sig fra banklånet, som typisk vil gives til et specifikt formål såsom bil eller bolig.

Du vælger også selv dit ønskede beløb og den løbetid, der passer dig – naturligvis inden for långiverens rammer. Spændet er som regel stort, og du kan således søge alt fra et par tusinde kroner til flere hundrede tusinde hos de online långivere. Dine muligheder afhænger naturligvis af din alder og ikke mindst din økonomi, men du sammensætter altså selv dit lån, så det passer både dine behov og din økonomiske situation.

Hvad hvis jeg er på kontanthjælp?

Det er klart, at dine muligheder nok vil være mere begrænsede hvis du er på kontanthjælp. Du har en mindre indkomst og din økonomi vil fremstå svagere. Når det er sagt, er der godt med udbydere som er klar på at hjælpe dig online. Det handler bare om at kigge og søge de rigtige steder.

Det er klart dine muligheder er mere begrænsede, men visse steder har de milde indkomstkrav. Online markedet er blevet et godt alternativ til de danskere, der typisk bliver afvist i banken eller ønsker en mere enkel løsning.

Renten den primære ulempe

Nedenfor kan du læse mere om to øvrige fordele, nemlig den relativt lave rente og den nemme proces. Det er dog også væsentligt at nævne, at der selvfølgelig findes nogle ulemper, og her er det primært renten, der er værd at snakke om. Som regel vil det nemlig være umuligt for de online udbydere at hamle op med bankens rente, som sædvanligvis vil være noget lavere. Derfor kan du med fordel altid overveje et banklån, hvis det er en mulighed for dig.

Lavere rente end længe

Selvom renten normalvis vil være mere gunstig i banken, så er renten på online forbrugslån i dag ikke nær så høj, som den historisk set har været kendt for. Der er kommet enormt stor konkurrence på markedet, og det betyder, at du kan få nogle virkelig gode vilkår som kunde.

Især hvis du låner større beløb, og hvis du har en stærk privatøkonomi, så kan du få en virkelig fordelagtig rente. Desuden er vilkårene blevet meget gennemsigtige, så du som kunde nemt kan gennemskue, hvilke øvrige gebyrer og omkostninger, der findes i forbindelse med dit online lån – inden du accepterer aftalen.

Nemmere og mere ligetil end banken

Et enormt plus ved forbrugslån er den hurtige ansøgnings- og godkendelsesproces. Først og fremmest ansøger du på nettet, hvor du nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder og vælge de relevante selskaber ud. Det er gratis og uforpligtende at ansøge, og det kræver ikke særlig meget dokumentation. Derfor tager det ofte ikke mere end et par minutter at ansøge, hvis du har lønsedler eller årsopgørelse klar. Du kan frit modtage tilbud fra så mange online selskaber, du ønsker, og på den måde kan du sammenligne dine forskellige tilbud og vælge det bedste og billigste for dig.

I banken vil du oftest skulle præsentere en række dokumenter for overhovedet at komme i betragtning, og kravene til dig som forbruger er noget strengere. Blandt andet derfor er processen også meget mere tidskrævende, og der kan gå lang tid, inden du får pengene udbetalt. Med et online forbrugslån vil du sædvanligvis have pengene på kontoen inden for et par dage, og så kan du frit bruge dem, som du vil.