Har du problemer med økonomien så sommerferien er blevet sparet væk? Eller har du bare lyst til at have mere økonomisk overskud i hverdagen?

Du er langt fra den eneste og Sofinans vil derfor give dig 10 af vores bedste sparetips helt gratis. Du får vores bedste anbefalinger til, hvordan du kan få et større rådighedsbeløb og få flere penge mellem hænderne.

1. Drop de unødvendige abonnementer

Vi danskere er rigtig glade for abonnementer, men desværre er alt for mange af dem helt unødvendige og ikke pengene værd. Abonnementer på fitness, blade og magasiner er de bedste eksempler.

Det er ting vi gerne vil benytte og læse, men som alligevel ikke rigtig bliver anvendt. Så opsig abonnementet og spar de 3-500 kroner de koster hver måned.

2. Energioptimering af hjemmet

Energioptimering af hjemmet er det område, hvor der er flest penge at spare. Det er med andre ord den suverænt bedste investering du kan gøre dig.

Det eneste “problem” er, at det koster rigtig mange penge at komme i gang. De fleste energiforbedringer koster på den anden side af 15-20.000 kroner, hvilket de færreste familier har til rådighed. Det kunne så være en overvejelse at spare op til det eller låne til formålet. Det vil de fleste kunne se det smarte i, endda banken. Det er derfor der findes såkaldte energilån.

3. Sælg brugt

Der er mange brugtsider på nettet og de er ikke populære uden grund. Du kan nemlig sælge al dit ragelse, der alligevel bare fylder derhjemme. Tilmed giver det dig ofte en pæn fortjeneste.

Sælg de brugte ting du ikke bruger og få lidt ekstra penge ud af det. Hvis du er heldig, kan det hurtig blive en 2-4.000 kroner.

4. Køb brugt

Ligesom du bør sælge dine brugte ting, kan der ligeledes hentes fordele i at købe brugt. De færreste danskere er glade for at købe brugt tøj, men hårde hvidevarer og fjernsyn kan med fordel købes på sider som DBA.dk.

5. Skær ned på slik, chokolade og chips

Slik, chips og chokolade er ikke kun dårlige for sundheden og kiloene på sidebenene. De er ligeledes en synder, når det kommer til madbudgettet. Hvis der skal købes fredagsguf til familien, kommer det hurtigt til at koste 60-70 kroner.

Prøv at regne sammen hvor mange penge du/I bruger på disse ting om måneden. I vil blive overrasket over beløbet og der kan hurtigt spares 500-1.000 kroner. Selv uden at du helt dropper de søde sager, for det er ikke formålet – så længe du skære ned.

6. Forsikringstjek

Der findes flere undersøgelser der klart viser, at mange danskere kan spare tusinde kroner årligt, på at skifte til et billigere forsikringsselskab. Så kom i gang med et forsikringstjek for at se, om du er en af mange. Det er helt uforpligtende og du kan få det tjekket på under én time.

7. Tjek om du har de billigste løsninger

Du bør tjekke alle dine nuværende abonnementer, for at tjekke om du har de billigste løsninger. Prisen er ikke altid, men hvis der findes billigere alternativer, bør de helt bestemt afprøves. Tjek a-kassen, dit bredbånd, mobilabonnement, TV-pakken og hvad du ellers har.

Køb ind på tilbud

At købe ind i supermarkedet er hver dag for de fleste, men hvor mange gør det på tilbud? Hvis du ikke allerede udnytter de aktuelle tilbud i supermarkederne, er det på høje tid. Det kan hurtigt gøre en forskel på 500-1.000 kroner hver måned.

9. Undgå dyre lån

Det kan virke lidt atypisk at vi nævner lån, når det er præcis hvad vi hjælper dig med at optage. Men vi gør det med et sundt formål om, at du kun vælger de prisvenlige udbydere med fornuftige renter.

Så drop de små dyre lån og spar penge op i stedet, til det du nu vil købe.

10. Stop med at ryge

Du har helt sikkert hørt det før: Stop med at ryge. Nu tillægger vi et økonomisk perspektiv, der giver dig endnu en fordel ved rygestoppet.

Det vil med stor sandsynlig forlænge din levealder og gøre dig mere veltilpas i hverdagen. Dertil kommer at du hurtigt kan spare omkring 1.000 kroner pr. måned. Penge du kan bruge på alt mulig andet.

 

Det er klart, ingen forventer at du efterlever alle 10 sparetips, men kan du bare komme i gang med 5-6 af dem, vil du helt sikkert kunne mærke forskellen. Både årligt og ikke mindst hver måned.