Cookies på Sofinans

Lån penge på kontanthjælp

Er du på kontanthjælp og med en stram økonomi? Så er du én af mange. I disse måneder er der nemlig rekord mange på kontanthjælp og når pengene svigter, kan du blive aktuelt med et lån.

På denne side ser vi derfor nærmere på at lave lån på trods af kontanthjælp. Er det overhovedet realistisk og hvilke muligheder har du? Få et indblik i dine muligheder i oversigten.

Det er 100 % uforpligtende og gratis at ansøge hos alle firmaer. 

 

At lave lån på trods af kontanthjælp

Lad det være sagt med det samme, at lave lån på trods af kontanthjælp er muligt, men skal gøres med omtanke. Når du er på kontanthjælp har du sikkert en presset privatøkonomi, med begrænset råderum. Der skal altså tænkes ekstra grundigt over tingene.

Du skal ikke forvente at banken gider at låne dig penge og det gør udbyderne online til din eneste mulighed.

Der er heldigvis mange gode og åbne lånefirmaer online, der vil være klar på at hjælpe dig. Her kan du søg om lån på alt fra 5.000 til 400.000 kr. afhængigt af dine behov. Du vil altid blive mødt med følgende krav:

  • Ikke i RKI
  • Fast indkomst
  • Dansk statsborger
  • Over 18 år (visse steder skal du være mindst 21 eller 25 år)

Det skillende punkt i lånefirmaernes vurdering af dig, vil altså være om din faste indtægt er tilstrækkelig stor, til at kunne acceptere din ansøgning om X antal kroner.

I den forbindelse er det vigtigt, at du er opmærksom på følgende forhold:

  • Jo mere du vil låne, desto sværere bliver det at blive godkendt.
  • Det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge.
  • Overvej det nøje – formålet bag lån på kontanthjælp skal være godt!

Ansøg om lån via forsiden

 

Rekordmange på kontanthjælp

Tal for Danmarks Statistik taler sit tydelige sprog. Der er rekordmange på kontanthjælp i disse dage. I 2013 var der 181.471 helårsmodtagere af kontanthjælpen ifølge DST.dk og kurven ser ikke ud til at vende.

For selvom stigningen har været meget begrænset det seneste års tid, er der lang vej ned til tallene i 2007 og 2008.

Det bliver spændende at se hvordan tallene udvikler sig i slutningen af 2014 og starten af 2015, hvor mange danskere mister dagpengeretten.

Det er ikke mange måneder siden, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering var ude med tal for, at over 41.000 danskere har mistet dagpengeretten.

Udregninger viser at omtrent 15,2  % af disse kom på kontanthjælp, mens kun 20,1 % kom i et lønnet arbejde. Så hvis der først kommer 50.000 ekstra danskere ud af dagpengesystemet, kan det ikke udelukkes at antal kontanthjælpsmodtagere vil stige yderligere.