Cookies på Sofinans

Danskerne har for høje forventninger til opsparingskontoen

En ny analyse viser at vi danskere har for høje forventninger til vores opsparingskonto og renten på denne. Vi forventer kort sagt at vi kan få en højere rente, end hvad der reelt tilbydes.

Det til trods for at mange dansker endda har sænket forventningerne til opsparingskontoen, for at nærme sig det virkelige niveau. Ifølge Ann Lehmann Erichsen, økonom i Nordea, skyldes det de lave renter og Finanskrisens påvirkning. 

Det er en analyse af TNS Gallup, lavet for netop Nordea, der er med til at fremvise disse tendenser hos danskerne.

Få større afkast på aktier

Ifølge analysen er den gennemsnitlige forventning kun på 3,67 % om året hvilket er skræmmende lavt, med tanke på hvad der kan opnås på investeringer i aktier. Her er det muligt at opnå markant større afkast, selv hvis du vælger en lav risikoprofil. Vores klare anbefaling er derfor uden tvivl, at du ikke indsætter en masse penge på din opsparingskonto, men fx. i store og økonomisk sikre aktieselskaber.

Her findes der investeringsrådgivere -og firmaer som kan vejlede dig, hvis du ikke selv har den store kompetence på området. Det er ikke et krav at du er ekspert, for bankerne tjener typisk også godt på, hvis de kan forrente dine penge godt.

Opsparingskontoen er helt sikkert det helt sikre og bekvemmelige valg, specielt efter Finanskrisens ubehagelige konsekvenser, men du “mister” penge på at have dem stående der. Overveje dine alternativer, så dine penge kan komme til at yngle på et langt højere niveau.

Vil du acceptere et afkast på 0 %?

Det mest overraskende ved undersøgelse fra Gallup var, at hele 12 procent var klar til at acceptere et afkast på 0 %. Vi gentager nul procent!

Hvis du har 50.000 eller 100.000 kroner stående, må du for alt i verden aldrig acceptere ikke at få noget ud af dem. Om du så vælger at sætte pengene i aktier, obligationer eller investere dem i huset via efterisolering, er helt op til dig selv. Men alle tre løsninger er i hvert fald bedre end en nulforretning!