Cookies på Sofinans

10 gode tips til nye bådkøbere

Gode råd inden du låner penge og vælger båd

Sofinans ser købt af et båd på linje med køb af ny bil og bolig. Det er i mange tilfælde en stor investering, der vil få markant betydning for din privatøkonomi.

Desto mere afgørende er det, at du får truffet den rette beslutning på alle fronter. For det første skal du vælge den rette båd og for det andet skal finansieringen helst ske til lave omkostninger.

Det er bare ikke så ligetil og vi giver derfor 10 gode tips til nye bådkøbere, inden du låner eller vælger din nye båd. 

Tips inden du vælger båd

Vi har valgt at inddele vores 10 gode tips i to sektioner. Den første er 5 råd inden du vælger båd og den næste sektion omhandler tips inden selve lånet.

1. Hvad er dit budget?

Det er umuligt at være målrettet i sin jagt på ny båd, hvis man ikke kender til budgettet. Så få lagt et realistisk budget, ud fra din privatøkonomi, indkomst og behov.

2. Ny eller brugt bil?

I forlængelse deraf, bør du allerede nu være relativ afklaret med om du går efter en ny eller brugt bil. Det er meget en smagssag. Der kan være mange penge at spare på brugtkøb, men omvendt har du ikke altid samme garanti og sikkerhed. Så det afhænger af, om dit budget giver mulighed for din drømmebåd?

3. Mærke og funktioner

Nu er det tid til at fokusere på hvad båden skal kunne. Hvor hurtigt skal den kunne sejle? Skal den have særlige funktioner og har du et favoritmærke? Prøv at lave en liste med de krav som båden SKAL opfylde. Så er det nemmere at udelukke modeller.

4. Valg af forhandler

Nu til det fjerde punkt som omhandler forhandleren. Det er bestemt en af de vigtigste områder, når du skal købe ny båd. Hvis du ikke har handlet der før, bør du forhøre dig hos bekendte eller tjekke omtalen på nettet. Mere så du er sikker på, der ikke gemmer sig en dårlig oplevelse forude.

Valget af forhandler kan ligeledes afhænge af hvilke priser og vilkår de kan tilbyde. Det er jo en samlet pakke du siger ja til og det leder os til punkt 5.

5. Find den bedste pris 

Det er med både, som med biler. Mange af modellerne findes hos flere forhandlere og du bør derfor undersøge, hvem der kan tilbyde dig den bedste pris. Der kan være mange penge at spare, hvis du ellers vil brugt lige tid på det.

Tips inden du låner penge

Nu til de tips du bør huske inden du låner penge til båden.

1. Undersøg dine muligheder

Du bør altid undersøge dine muligheder, når du skal træffe større økonomiske beslutninger. I dit tilfælde vil du have mulighed for at låne i banken, på nettet eller hos forhandleren. Det er nok de tre muligheder du skal afsøge som du kan læse på forsiden.

2. Forhør dig hos 3-5 udbydere

Når du har set på mulighederne, bør du udvælge de 3-5 udbydere du har den bedste fornemmelse af. Gå videre med dem og se hvad de helt konkret kan tilbyde dig. Det kan sagtens være din egen bank, et par lånefirmaer online og din forhandler. Ingen kan vide hvem der kan tilbyde den bedste løsning.

På nettet kan du nemt og gratis indhente lånetilbud fra diverse udbydere.

3. Indhent flere lånetilbud

En af de fejl mange begår, er ikke at indhente flere lånetilbud. Problemet er, at du kan ende med en dyrere og dårligere løsning end nødvendigt. Så snyd ikke dig selv for det bedste finansieringsløsning på markedet.

4. Sammenlign deres vilkår og åop

Du skal gerne ende med at have 2-3 lånetilbud liggende foran dig, som er klar til sammenligning. Her bør du have mest fokus på åop og deres vilkår generelt. Hvor stor en ydelse skal du lave hver måned og er det realistisk? Det skal du være helt sikker på.

5. Lav et grundigt tjek af låneudbyderen inden du takker JA til låneaftalen

Nu er du på nippet til at sige JA til hele bådkøbet, men husk at få lavet et grundigt tjek af udbyderen inden. Hvis der fx. gemmer sig negativ omtale og erfaringer på nettet, kunne det jo påvirke din mening og gøre, at du bør tage dine forhåndsregler. Så det er en meget god vane.

 

Vi håber vores 10 gode tips gør, at du kommer bedre igennem bådkøbet og få træffet alle de rigtige beslutninger. God vind!